web analytics

ZAKAJ SEM TO STORIL – o pedofiliji in ostalem …

Zakaj sem to storil? In zakaj grem zdaj s tem v javnost?

Zaradi tega, ker me je zadeva mučila več let.

Kar sem storil, je bilo preprosto mrcvarjenje. Tega si ne bi smel privoščiti, a je pač moralo iz mene. Zahtevna reč, takole pisanje. A prav nič zahtevna v primerjavi s temo, ki jo zadeva obdeluje.

Pedofilija je eden največjih problemov sodobne družbe, čeprav seveda obstaja že od vekomaj. Posebej skrb vzbujajo vedno znova na plano izbezana dejstva, da se je ogromno zgodi za domačimi zidovi, pa v kakih organizacijah, ki naj bi skrbele za otroke.

Posebno razvpiti so primeri iz neke ustanove, ki se ima za moralni svetilnik in se čuti poklicano za deljenje naukov in nasvetov svojim ovcam … eee navadnim ljudem.

Ampak zakaj sem jaz to storil?

Preden me kdo napade, naj takoj jasno in glasno povem: nikogar nisem nadlegoval na ta način! Le tekst pišem – vključno z naslovom – tako, da vas vleče … 😉

Ampak tole ni tema, pri kateri bi se človek lahko hecal.

Pedofilija (grč. paidos – deček + fileo – ljubim) je oblika spolne perverzije. Je oblika spolne nagnjenosti do otrok nasprotnega (ali istega) spola. Je tudi oblika spolnega zlorabljanja in nasilja, ki se izraža ob zadovoljevanju pohote in seksualnega nagona odraslih na otrocih.

Medicina tako nagnjenje uvršča med parafilije, kategorijo sorodnih duševnih motenj v skupini motenj spolne nagnjenosti.

Izjemno pesem Marka Slokarja sem v “video” obliko postavil na YouTube iz sledečih razlogov:

  • ker je tam v tej obliki ni bilo
  • ker se o tej temi premalo govori
  • ker gre za izredno rock stvaritev
  • ker je avtor moj znanec in prijatelj
  • ker sem leta dolgo zbiral moč, da sem se z njo “spopadel”; gorjé iz teme, ki jo pesem obdeluje, se mi namreč zdi tako težko, da sem imel ob ustvarjanju obilo težav tudi sam
  • ker sem se v življenju žal moral srečati s kar nekaj primeri zlorabljenih otrok
  • ker sem eno izmed podobnih zgodb smel opisati v svoji knjigi
  • ker, ker, ker …

In ker mi je program, v katerem sem jo želel “obdelati” odpovedal poslušnost, sem se pač moral zateči k rezervni varianti. Ni tako dobra, kot bi si želel sam. Upam, da mi vsaj avtor sam mrcvarjenja njegove epske stvaritve ne bo zameril. Ampak zdaj je pred vami … taka, kot pač je.

Kako nanjo gledate vi, dragi bralci?


 

x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)