web analytics

AVDICIJA – ko pridem po zmago …

In tako se ti, eto, Lukan – na stara leta – ubacuje vsepovsod. Ko do mikrofona po dolgih letih več ne pride na hokejski tekmi, ko ravno ni nobene prireditve, ki bi jo lahko vodil in ne prireja predstavitev aktualne knjige, hkrati pa v tistem dnevu ne tipka nobenega intervjuja ter prav v dotičnem trenutku ni na vaji za prihajajočo igro o odvisnostih (z naslovom Delirium) … se pa model – to sem v bistvu jaz – udeležuje avdicij za snemanje reklam. V tem primeru za pivo. Za enega od onih dveh, pri katerih se fanatični verniki vedno jebejo med seboj v stilu:
 – un’ga pijem, tega pa ščijem
ali
– tega pijem, un’ga pa ščijem.

Saj veste, kateri pivi sta to, ane?

In potem nastopi dan avdicije. Avdicije od Casting Sisters. Sliši se prima, ane? Skoraj kakor Shakespeare’s sisters, ali kaj drugega podobno fancy imenovanega.  Na zadevo me je sicer opozoril eden od sinov in ko sem se vanjo poglobil, sem našel naslednje zahteve:

Okej, am … razen očitno dopolnjene starosti (25 let), menda v ostale krtiterije ne sedem povsem … povsem … ko ata na mamo. Ker … no, saj veste. Zanimiva, nenavadna 40 let stara ženska nisem. Razen, če me ima seveda kdo za p … pustimo to. Zanimiv, hudomušen 40 let star moški spet nisem, ker nisem hud na muhe, pa tudi cifra me mal z*ebe. In konec koncev, težko bi se prodal tudi za 30 let starega hipsterja …

Je pa res, da sem doslej v lajfu že spil pivo, morda tudi dve  😛

Na dan avdicije sem razmišljal predvsem o tem, kako zelo sem se menda ustrelil v koleno prejšnji teden, ko sem brado skrajšal za nekaj centimetrov. Saj vedno pravim, da je ne bom, ampak … potem se prekleta reč začne cepiti. In sem jo. In sem bil živčen. In …

In potem nisem bil več živčen, ker sem prebral še enkrat in ugotovil, da mora biti brada dolga “bolj ali manj” …

Pridem tja, točno na naslov. Najprej seveda zagledam eno bejbo … kako pa drugače? Izpade, da nima zveze s castingom in če tako pomislim, nima zveze niti s tem člankom, zato jo pustimo, da gre iz te zgodbe ven, kamorkoli jo je pot pač zanesla. 

Neumno gledam naokrog, ker točno ne vem, katera vrata med mnogimi so tista, skozi katera moram svojo brado prinesti jaz. In – kdor jezika špara, reklame strada – vprašam tam enega modela. Kot bi mignil, se mi pridruži še en bradač. Končno odkrijeva Shakespeare’s … pardon – Casting Sisters.

Avdicija pa … človek bi si mislil, da se bo tam trlo nekih velepomembnih ljudi iz sveta show-businessa. Kaj pa jaz vem, tole je bila moja prva avdicija. Navadno me povsod kar vzamejo, angažirajo, posvojijo. Kakorkoli že, v obdelavo naju vzameta prijetni dekleti in z drugim bradačem že izpolnjujeva tam neke obrazce. Pa kolk’ imam nogo, pa kolk’ sem visok (Kada sam živ, onda sam visok, al’ kad umrem, onda sam dugačak  😀 ; Mirko Topalović, Maratonci trče počasni krug), pa težo in … samo še “tiste” mere nisem izdal …  😉 

Tačas, dokler traja zasliševanje, se na vratih pojavita naslednja bradača. Dobro, saj ti fantje so mlajši, ampak … ni dovolj, da ti brada zraste, mora tudi izgledati dobro. In tu, si mislim, dobivam prve pluse. 

Potem je pa treba v studio. Pa pred kamero. Povedati kdo si in kaj si (“Vi ste se pokazali, ko ste i šta ste”; Danilo Bata Stojković, Ko to tamo peva), s čim v življenju se ukvarjaš. Že sem odprl usta, da bi začel, ko me bejba za kamero zabije: povedati morate v nekaj stavkih!

Ja jebemti, kako naj vse to povem v nekaj stavkih? In itak začnem nakladati o svojih Knjigi (NAGRADA), pa o igri (ODVISNOSTI) ter intervjujih … in se itak hvalim s Svetlano Makarovič, ker se v tistem trenutku ne morem spomniti niti enega drugega od svojih tisoč intervjujev.

Sam’ … tatuji so ji b’li pa všeč, that much I can tell … Snemalki mislim, ne Svetlani.

Potem je treba mimificirati (ne, to ni mumificiranje) še nekaj izrazov, v stilu nemega filma odglumiti še en mali prizor in … že so na vrsti drugi bradači.

Ampak po kaj sem prišel k Šeksovima sestrama, sem pa pozabil povedati.
Po zmago. Po vlogo.

In zdaj ne vem …
x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)