web analytics

Trumpahor

Po neštetih poizkusih, da bi se na račun slovenske maškare (ki pa občasno raje zatrjuje, da je Avstrijka) vsaj fotografiral z ameriškim predsednikom, znanim po svoji svizec-frizuri in ne ravno vrhunski kulturi, se je Borut Pahor ojunačil in v Belo hišo poslal lastnoročno napisano pismo s prošnjo po srečanju.
Na veliko presenečenje vseh v Uradu Predsednika Republike, je kaj kmalu prispel tudi lastnoročno napisan Trumpov odgovor.
Težava pa je bila v tem, da kodiranega zapisa

370HSSV-0773H

niso razumeli. Borut se je ustrašil, da bo priložnost splavala po vodi, pa je zadevo pod oznako INTERNO poslal nekemu plešastemu zdraharju, znanem po zlepljenkah, tajnih združevanjih, zarotah in podobnih zadevah. Tudi temu – z vsem štabom pravljičarjev okrog njega vred – zadeve ni uspelo razvozlati.

Lepi predsednik je zato pismo pod oznako ZAUPNO poslal na Ministrstvo za notranje zadeve. Na njegovo veliko žalost niti modrecem tam ni uspelo razvozlati Trumpove ameriške šifre, zato so zadevo predali Ministrstvu za obrambo in jo opremili z oznako TAJNO.
Osramočen, ker službe pod njegovim vrhovnim poveljstvom ne uspejo odkodirati Trumpovega sporočila, je Lepi poslal vse skupaj z oznako STROGO TAJNO še na SOVO. Strokovnjaki tam so staknili glave, razvijali teorije, uporabljali najnaprednejše postopke iz sveta tajnih služb … rezultata pa ni bilo.

Ubogega Boruta se ni dalo potolažiti. Neutolažljivo je jokal. V obupu, popolnoma brez idej, kako rešiti nastalo situacijo, je eden od uslužbencev SOVE zadevo naslednji dan odnesel na osnovno šolo, kjer je Ministrstvo predstavljalo poklice. Otrokom so želeli prikazati, s kakšnim poslom se ubadajo analitiki …

V nekem trenutku predavatelj – kot primer tajne šifre – privleče na plano list, na katerem je bil Trumpov zapis. Ob tem nekoliko nerodno izda, da se predsednik že dlje časa neuspešno muči z razvozlavanjem zapisanega. Otroci gledajo v papir in ne vedo, kaj bi rekli.

370HSSV-0773H

Potem pa se oglasi mali, žgoljavi, mozoljasti fantič iz zadnje klopi:
“Povejte precedniku, da ima papir obrnjen na glavo …”

x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)