web analytics

Poželenje

V po-orgazmičnih trenutkih so njegove brbončice zahtevale kaj sladkega, košček (in dostikrat ni ostalo le pri koščku) čokolade, ali kaj podobnega. Pravzaprav pa je najbrž tisto čokolado zahtevala njegova psiha, saj je podobno kot Marta tudi sam zelo intenzivno čutil orgazme na mnogoterih nivojih. Vzel si je torej košček čokolade in sedel na balkon. Dopoldanski sončni žarki so že pošteno segrevali ozračje. Golobji par je prav nadležno grulil na nadstrešku tik nad Radoslavom, hkrati Lukom, a je bil ta toliko zatopljen v svoje misli, da ogabnih ptic sploh opazil ni. Kmalu so tudi njega premagali napori minule noči in intenzivnost jutranjega dogajanja in zadremal je kar na balkonu … Ni se mu sanjalo koliko časa je spal, ko je zaslišal Martin glas:

»Rado, čisto si rdeč!«

Nekaj sekund ni vedel ne kje je in ne kaj se dogaja. Bleščeče sonce ga je slepilo in moral si je z dlanmi zaščititi oči, da je lahko počasi uzrl v rjuho ovito Marto na prehodu med balkonom in notranjostjo stanovanja. Čez nekaj trenutkov je lahko nazorno zaznal njeno čudovito telo skozi tanko rjuho. Stala je tam, nebeško lepa, s soncem obsijana in ni ji bilo mar, če jo vidi kdo iz sosednjih stavb. Prizor mu je spet hitreje pognal kri po žilah. Moral bi ji napisati kako pesem, si je mislil. Mukoma se je pobral in počasi (leno) vstopil za njo nazaj v hlad še vedno zatemnjenega stanovanja.

 

»Tole je ležalo za vrati.« je rekla Ona in mu podala kuverto. Saj res, kuverta, je pomislil. Kakšno sranje bo spet to? Malomarno je pretrgal ovojnico in razgrnil papir. Vabilo, je pisalo na vrhu pod uradno glavo Upravne enote. Komisija v sestavi ta in ta Vas vljudno vabi na podelitev …

Ni bral naprej. V ospredje planilo njegovo nelagodje ob spoznanju, da je povabljen na neko prireditev, na kateri bo polno ljudi. Take stvari so ga spravljale v nemir. Vsi tisti ljudje, prisilno prijazni, spolirani in oh in sploh čudoviti – to na človeka z depresijo deluje uničevalno! Posebej ob živce pa ga je spravljalo vsakokratno čakanje. Nekoč bi v neki kinodvorani skorajda izbruhnil v histerično zmerjanje, ker se je predstava začela s petnajstminutno zamudo. Ne bom šel, si je mislil, a vseeno sklenil, da bo vabilo prebral pozneje. Začutil je prijetno ščemenje in pogledal navzdol. Marta je klečala ob njegovih kolenih in si z usti dajala opravka z njegovim srednjim napadalcem.

Druga runda, si je rekel …

(iz knjige NAGRADA): KLIK


x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)