web analytics

Najtežje je biti prerok v domačem kraju!

Predstavitev

Oni dan sem v domačem kraju imel predstavitev romana NAGRADA. Ni bila prva, je bila pa prva v domačem kraju. Moram priznati, da so me obhajali čudni občutki v dopoldnevu pred prireditvijo. Saj jim ne bi rekel trema, tudi ne strah … ampak domači kraj je le domači kraj. Nekaj črvičenja po črevesju, o katerem najbrž res ne bi radi brali, pa nekaj misli o tem, kako me bodo “domači sprejeli”, rahla – do pretežno močna – živčnost in sam prihod nekaj ur pred prireditvijo, organizacija vsega potrebnega … pa sem na vse skupaj pozabil.

Prerok

Skoraj bi pa pozabil razložiti tudi to, kaj sem mislil s svojim naslovom. Saj ne vem, če sem ga zapisal natančno, ampak mislim, da gre za nek arabski pregovor. Kaj v resnici pomeni, vam najbrže ni potrebno podrobno razlagati. Na kratko pa vseeno – ko te sprejmejo ljudje v domačem kraju, si pa res “zmagal”, takrat si res “zvezda”. Nobene potrebe nimam, da bi bil kaka zvezda in pravzaprav se ne bi niti želel obremenjevati s tem, koliko me ljudje “sprejmejo”. Svoje delo ljubim, v njem sem dober in delal ga bom ne glede na mnenja. Ampak – da se razumemo – pohvale in izrazi občudovanja seveda godijo. Še kako godijo! Pravzaprav v zvezi z NAGRADO doslej nisem slišal še prav nobene resnejše kritike … Če še koga mika, da bi knjigo imel (in naj ga  😀 ), jo lahko dobi na spodnji povezavi:

Zahvale

Pravzaprav o vsem skupaj ne bi prav dosti filozofiral. Bilo je nekaj nerodnosti in nisem se prav vneto držal scenarija, a po sami prireditvi lahko povem, da sem ponosen na Jeseničane. Hvala, ker ste se prikazali v takem številu. Hvala za zbrano poslušanje, hvala za reakcije, za smeh in solze, hvala za Vaša vprašanja in hvala za aplavze!

Ob tem bi se rad posebej zahvalil še sodelujočim: osebju Gledališča Toneta Čufarja, Nataši Kokošinek iz Občinske knjižnice Jesenice, plesalkam iz skupine Ritualke, bendu Seven Days in May, fotografu Alešu Koširju in snemalcu Budotu Budimirju. Posebna zahvala pa gre tudi voditeljici programa Moniki Sušanj, ki sem ji povzročil nemalo preglavic s svojim ne-držanjem začrtane poti … ampak – skupaj sva zmogla.

Še enkrat – HVALA! Marko ‘ma vas rad.

Posnetek celotnega dogajanja pa si lahko ogledate spodaj:

x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)