web analytics

Pride dan, ko se imam preprosto – rad!

Saj veste, kako je to: pride jutro, ko se ti vse zazdi lepo. Ptički žvrgolijo pravo melodijo, stare kosti se počutijo spočite, ud(i) spet mlad(i), glava pa odprta za nova spoznanja. In celo ko pogledaš v rani dan, se izza bližnjega gorskega masiva začne kazati pomladansko sonce …

Pride dan, ko se preprosto počutiš dobro v svoji koži. Ko si rečeš – k vragu s težavami! Naj se nekam zaletijo tisti, ki so se potuhnili ob nenadnih obrisih uspeha in … v rit še z dolgovi!

Takrat, ko se rojeva tako jutro, ko še nebogljeno in nesigurno gleda v svet … takrat spoznaš: več si vreden, kot si dopustiš misliti sam. Ljudje te cenijo, ljudem je všeč tisto, kar počneš. Nehaj že enkrat iskati potrditve na mestih, kjer jih ne moreš dobiti. Znebi se ljudi, ki te vlečejo dol, medtem ko bi tvoj balon rad poletel v neslutene višave in ti pokazal obzorja, o katerih si doslej le bral in poslušal …

Na tak dan … te pokliče dekle, ki bi te rado omenilo v televizijski oddaji. Na tak dan … ti izjemne fotografije pošljejo od svetovno znanega govornika. Na tak dan … ti ni neprijetno koga opomniti, da je pred časom govoril, kako bo kupil tvojo knjigo … in je vesel, da si se ga spomnil. Na tak dan … klici in sporočila … naročila … sprva kapljajo, potem pa kar dežujejo.

Na tak dan z največjim veseljem ob naročilih začneš darovati tudi “nagradne” kazalke za knjige.

Ker pa sreče nikoli ni dovolj, si te zaželijo še v občinski knjižnici. In se dogovoriš za prireditev večjega obsega, ki bo v gledališču 18. aprila.

Na tak dan obiščeš dobro prijateljico in ji poskušaš razložiti, kako izjemna ženska je. Podariš ji simbolno zahvalo za njen prispevek k tvoji rasti. In na tak dan … po poprejšnjem debelem požiranju slin … končno spustiš tudi solzo, ki je spričo hvaležnosti do te punce ob koncu rasla tako dolgo, da je postala prava solzica prasica.

Na tak dan … ti čestitajo za knjigo sosedje in tvojo stisko razume stanodajalka. Ko pride tak dan, zapustiš stanovanje z dobrimi dvajsetimi evri v žepu, obiščeš trgovino in prideš domov s petdesetimi  v denarnici. Smejiš se s prodajalkami v trgovini in s svetlimi očmi te pozdravljajo najstnice pod blokom.

Na tak dan ugotoviš, da tvoje delo povzemajo neki centralni portali.

Pride dan, ko imam življenje rad. Pride dan, ko imam rad svoje bralce, ko imam rad ljudi. Pride dan, ko me imajo ljudje radi.

Pride dan, ko se imam preprosto rad.


x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)