web analytics

Rajc št. 10

Prihodnji meseci in naslednji dve leti so bili kakor iz sanj. Galina je dobila delo v slovenski izpostavi mednarodnega podjetja GlitzPulse. Šefi so opazili njen izreden dar za oblikovanje in kaj kmalu so bile za njo že tri odmevne samostojne modne revije. Nenadoma je mladi obraz Ukrajinke Galine Burlačenko krasil naslovnice modnih časopisov, zanjo so se pulili novinarji. Ona pa je še vedno pred vsako modno revijo, pred vsakim intervjujem in včasih ob stiku s kakim moškim – jedla in bruhala. Brala je o tem, iskala informacije. Nekoč jo je ena od manekenk obtožila, da je požrešna. Požrešna pa res nisem, je odvrnila. A jo je obtožba zabolela. Skrivaj je požrla še več hrane v zaodrju neke prireditve. Potem pa sta hkrati z omenjeno manekenko v stranišču bruhali.

»Imaš tudi ti bulimijo?« jo je vprašala suhica. Ime ji je bilo Martina.

»Kaj je to?«
Spoprijateljili sta se s to zanimivo žensko. In kaj kmalu je Galina spoznala, zakaj so jo že od otroških let v lvovskem parku Strjiski fascinirale lepe ženske. Martina jo je nekoč ob pomerjanju neke obleke v Galininem ateljeju poljubila. Kakor bi milijon drobnih elektro šokov napolnilo Galinino telo! Ni odreagirala. Martina jo je spet poljubila. Nikoli še ni čutila česa takega! Rahlo je odprla ustnici in se prepustila. Jemalo jima je sapo, ko sta iskali stik z ustnami, ko sta se prepletli s telesoma. Ljubili sta se kar tam, na kupu nedokončanih oblek. In prav sramežljivo je Galina čez čas priznala, da sama čuti enako, ko ji je Martina dejala, da jo ljubi. Sloves Ukrajinke z nenavadno življenjsko zgodbo se je začel širiti tudi izven meja Slovenije in kmalu so na skupni dom Galine in Martine začele trkati ekipe iz tujine. Prihajale so ponudbe za gostovanja v Milanu in Parizu. Toliko denarja, kot ga je Galina zaslužila, ko je pred letom dni štartala s svojo blagovno znamko po imenu GaliBur, pa si kot mlado dekle ni mogla niti predstavljati. Tudi Martina, ki ni delala samo zanjo, je imela vedno dovolj pod palcem. Očitno ji je manekenstvo tudi izven Galininega podjetja prinašalo dovolj denarja.

»Nekega dne me boš zapustila.« ji je rekla Martina, ko je s polnimi vrečkami hrane stopila v njuno stanovanje. »Ponudbe kar prihajajo.«

Zgornje besedilo je odlomek iz prihajajoče knjige z naslovom NAGRADA.
Pritisnite na gumb in izvedeli boste več o tem:

x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)