web analytics

Stare device ne obstajajo!

Spomnim se, kako sem desetletja nazaj mislil, da so klošarji. Ta beseda je bila pač takrat popularna. Tisto je bil sicer tudi čas šmink, metalcev, panksov, skinov in kdo ve koga še vse … Spomnim se tudi, da sem v pomanjkanju kakega ličnega usnjenega in s primernimi dodatki okovanega paščka, na nogi (okrog škornja) nosil eno precej debelo verigo, s katero sem bil – ob ponesrečenem beljenju las – bolj kot kakemu resnemu metalcu podoben pobeglemu srednjeveškemu zaporniku, ki je padel na glavo v jajc’ … Le tista krogla, ki bi jo moral vleči za seboj, mi je menda manjkala.Ampak tole ni članek o meni. Tole je članek o gospodu … hmm, kako čudno se to sliši … ki bi v kaki bolj razviti kulturi, kakor je tale naša mala krajevna skupnost (Slovenija), prav gotovo užival status zvezde. In najbrž legende. Saj legenda možak brez dvoma je, le da mu širša javnost takega statusa ne pripisuje. Na tem mestu moram popraviti tudi mojo oceno o klošarjih, saj me je tisto, s čimer se je ubadal on in ekipa, zbrana okrog dotičnega sogovornika, očaralo že ob prvem stiku. Le-ta se je – če me spomin ne vara; vseeno spadam najbrž po malem že med t.i. senior citizene – pripetila v nekakšnem gasilnem domu na Primskovem (Kranj). Pošteno je grmelo tistikrat in … vse od takrat sem velik oboževalec.

Zadnjič enkrat sem modela spet potreboval. Prav bi mi prišle Device, ki jim zapoveduje. OK, Stare device. A sem na svojo veliko žalost ugotovil, da v tem trenutku niso na voljo. Jaz pa napaljen, da bi si v prihodnjih mesecih privoščil …

Marko pove, da v prihodnjih dveh letih ne bodo aktivni. Aktivne; device pač. Jaz bi tudi kako novo, na elektriko … tako, ki bi mi oživela že nekoliko rjasto mišico … za rock’n’roll. Načrtov je pa seveda naš Marko vedno poln, pa tudi tisti šansoni še niso našli poti do ušes poslušalcev.

Ampak – o kom sploh govorimo? Moj gost pred časom je bil rocker blagega srca:

S klikom na njegovo ime tule zgoraj, si boste lahko vnovič prebrali misli enega najbolj zanimivih glasbenikov, kar jih je kdaj dala Naša krajevna skupnost.

O devicah pa znova kdaj drugič …P.S. Aja, če bi še koga zanimala #NagradaKLIK
P.S. 2: Pred koncem tedna bo sledil še nov odlomek …

x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)