web analytics

Rajc št. 6:

POZOR: Ob kliku na povezavo pod člankom, vas čaka lepo presenečenje!

Rado (Luka) ni sodil med kake klasične lepotce, pravzaprav je bil precej povprečen. Ženske so pogosto rekle, da so njegove oči “žleht”, včasih tudi, da so “tople”; to jih je očitno privlačilo, on pa je o tem težko sodil sam. Kakorkoli že, pri ženskah je imel vedno uspeh. Oni dan mu je v roke prišla knjiga o odvisnostih. Te stvari so ga pač zanimale, saj se mu je velikokrat zdelo, da je njegova želja po še in še, po vedno novih ženskah – kar nekoliko neprijetna. V svoji odvisnosti in povprečnosti je partnerke za posteljne radosti sicer dobival brez kakršnihkoli težav. Potem pa si je nekoč preprosto moral priznati, da je odvisen. Če bi nastopal v kakem filmu, si je mislil, bi sedaj skupaj z drugimi odvisneži sedel v krogu v kakem prostoru, okrog mene bi bilo nekaj seksi deklet, ena gospodinja s trajno, en tihi možakar, ki bi lezel kar sam vase, pa seveda jaz. Terapevtki … še sam ni vedel, zakaj si je predstavljal, da bi to morala biti ženska … no, pravzaprav si je zelo dobro predstavljal, ampak o tem raje ni fantaziral … bi se bilo treba predstaviti. V filmih je šlo to običajno nekako takole:

Pozdravljeni, moje ime je Luka in odvisen sem od seksa.

Večkrat je bral, ali slišal pripombe o taki vrsti odvisnosti. Običajno so bile v stilu: to pa res ni odvisnost. Ali pa: če bi že moral biti od česa odvisen, bi bil najraje od seksa.

Pisateljeva izkušnja pa je bila dostikrat prav obupna. Dobro se je zavedal, da nobena odvisnost ni dobra, tako tudi odvisnost od seksa ni. Odvisnik mora pač dobiti svoj odmerek, v nasprotnem ima krizo. Kriza pa zgleda nekako takole: poleg obsedenega razmišljanja o naslednjem odmerku (ženski) odvisnik začuti utrujenost, napetost, razdražljivost, nespečnost, glavobol, drhtenje, motnje pri erekciji, telesne bolečine (dušenje v prsih), potenje, mrzlico in podobno … Težava pa je v tem, da običajne “doze” kmalu ne zadoščajo več, potem pa odvisnik seveda hlepi po večjih količinah. Tako kot odvisnik od heroina na vsak način poskuša priti do svojega šuta, tako tudi seksualni odvisnik ves čas išče …

Iz prihajajoče knjige z naslovom NAGRADA (7. poglavje, Luxuria)


x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)