web analytics

Skromno dekle

Tu in tam se človek sreča z zares zanimivimi osebami. Ena od takih mi je v zadnjem času kar nekajkrat prekrižala pot. Da se bova prav midva nekega dne povezala, je bilo … kakor bi Angleži rekli – Against All Odds – ampak midva vseeno sva se. 

Pa saj v resnici ni naključij, mar ne? Vse to moje nabijanje o prihajajoči knjigi, vsi ti teaserji, s katerimi poskušam ustvariti nekaj zanimanja zanjo, obiskovanje tečajev in podobno … vse to me je pripeljalo naravnost pred Petro. In kako drugače bi se to sploh lahko razpletlo, kakor z doooolgiiiim in – po mojem trdnem prepričanju zares zanimivim – intervjujem!? Intervjujem, v katerem uspešna slovenska pisateljica, ki tri polna desetletja svojega življenja pravzaprav šele sluti tam gori nekje na severu, razkrije marsikatero skrivnost, ki je povprečnemu poznavalcu slovenske literarne scene morda prikrita.

Na tem mestu seveda ne govorim o kakih skrivnostih uspešne prodaje, ali česa podobnega, ampak … o globinah pisateljičine (ranjene) notranjosti. Saj ne, da bi človek prav užival v branju česa takega, ampak … Petra je živi dokaz, kako lahko kljub ranam, ki nam jih prizadane življenje – zmagamo! Ali pa se vsaj ne predamo.

Stara športna resnica pa je – mimogrede, tudi Petra je bila odlična športnica – da ob koncu ne zmaga vedno tisti, ki je najboljši, ampak tisti – ki je najbolj vztrajen.

In Petra v svojem boju prav gotovo je.

Preberite si najin pogovor na (KLIK-nite na fotografijo):

x
error

Vam je moje pisanje všeč? Pomagajte širiti dober glas, da bo segel v deveto vas :)